Trauma Therapie:


Het lichaam is voor 80% verantwoordelijk voor onze geestelijke gezondheid.

Trauma is opgeslagen overlevingsstress. Trauma zet zich 'vast' in ons lichaam waardoor het autonome zenuwstelsel ontregeld raakt. Hierdoor kunnen allerlei fysieke- en mentale klachten ontstaan, zoals:

  • Chronische ziektes zoals chronische pijn, chronische vermoeidheid, migraine en fibromyalgie.
  • Lage eigenwaarde en weinig zelfvertrouwen.
  • Diagnoses zoals autisme, ADHD, ADD, PTSS, Borderline, depressie e.a.
  • Burn-out en/of zware vermoeidheid.
  • Angststoornissen.
  • Moeite met gewicht verliezen ondanks diëten en sporten.
  • Moeite met concentreren en een 'vol hoofd' met gedachten.
  • Moeite met het op een gezonde manier uiten van woede.
  • Moeite met het stellen van grenzen.
  • Steeds terugkerende patronen van toxische relaties.
  • Moeite met slapen (niet in slaap kunnen vallen of niet uitgerust wakker worden). 

Gesprekken met een therapeut hebben niet het gewenste effect als het zenuwstelsel niet wordt aangepakt. Het helen van het zenuwstelsel is geen lineair proces: het gaat met vallen en opstaan. Het proces kan een rollercoaster van emoties zijn. Weet dat dat er allemaal bij hoort. Mensen zijn complexe wezens, waardoor het herstel ook complex is. 

"In de zorg mag veel meer kennis komen van trauma, en ook traumawerk. Dat is de olifant in de ruimte. Want wachtkamers worden steeds voller in plaats van leger. En er zijn weinig partijen die ons daarin helpen te helen omdat ziekte een fantastische economie is. We gaan nu naar een nieuwe wereld waar we het gaan hebben over preventie, leefstijl, lichaam, geest, ziel en traumawerk."
(Richard de Leth)


Het probleem is dat velen van ons op een manier leven die eigenlijk niet voor ons bedoeld is. Als we onverwerkt trauma hebben, leven we een groot deel van onze tijd in overlevingsmodus in plaats van herstel en rustmodus. Om trauma grondig aan te kunnen pakken is een lichaamsgerichte aanpak noodzakelijk. Mijn werkwijze is gebaseerd op het werk van internationale topexperts rondom trauma verwerking. Mijn persoonlijke mentor is Irene Lyon welke op haar beurt is opgeleid door trauma deskundige Peter Levine (o.a. bekend van Somatic Experiencing). 


Aanbod trauma therapie:

of

of

Vergoeding: (Lichaamsgerichte) trauma therapie wordt steeds vaker vergoed door de werkgever. Bijvoorbeeld in het geval van ziekte of burn-out. Vanuit het jaarlijkse persoonsgebonden budget kan het weggezet worden als een stuk persoonlijke ontwikkeling. Vraag naar de voorwaarden bij jouw bedrijf. Ben je ondernemer en is de coaching voor jezelf dan kun je de kosten onder advieskosten boeken.


Bekijk de onderstaande video voor een uitgebreide toelichting op mijn visie & werkwijze: