Trainingen 'Trauma & lichaamsgericht werken':


De training is gebaseerd op de nieuwste inzichten & technieken rondom (lichaamsgerichte) traumaverwerking. Je gaat diepgaand aan de slag met het autonome zenuwstelsel. Mijn werkwijze is trauma-geïnformeerd, waarbij heling & herstel een lifestyle voor je wordt. De training is zowel LIVE op locatie, als ONLINE te volgen.

Ervaar de voordelen van een goed gereguleerd zenuwstelsel:

+ Ga leven in plaats van overleven.
+ Versterkt immuunsysteem.
+ Emotionele intelligentie.
+ Minder stress.
+ Betere nachtrust.
+ Meer energie.
+ Betere darmflora.

Als we onverwerkt trauma hebben, leven we een groot deel van onze tijd in overlevingsmodus in plaats van herstel en rustmodus. Dat kan de kwaliteit van je leven dusdanig gaan beïnvloeden dat je op allerlei levensterreinen problemen gaat ondervinden. Typische symptomen zijn angst- en paniekklachten, overreacties zoals woede-uitbarstingen, somatisch onverklaarde lichamelijke klachten (SOLK), diagnoses (zoals Autisme/ASS, ADD, ADHD, depressie, borderline & PTSS), een terugkerend patroon van toxische relaties (met bijv. een narcistische partner), moeite met gewicht verliezen, codependentie in relaties en/of bindingsangst/verlatingsangst, chronische ziektes (fibromyalgie, migraine, Crohn e.a.), burnout & chronische vermoeidheid, moeite met slapen, lage eigenwaarde & weinig zelfvertrouwen.

Ondanks dat je graag van je klachten af wil, lukt het je niet om een doorbraak te vinden. De belangrijkste reden is dat trauma in het lichaam wordt opgeslagen. Lichaam en geest zijn één. Om tot blijvende resultaten te komen is een holistische aanpak noodzakelijk. 

"The body keeps the score." (Bessel van der Kolk)

"Trauma is not what happens to you. Trauma is what happens inside you as a result of what happened to you." (Gabor Maté)

 

Iedereen is uniek, en trauma uit zich op vele verschillende manieren. Vaak generatie op generatie. De training 'trauma & lichaamsgericht werken' is speciaal door mij ontwikkeld omdat veel mensen vastlopen in de 'reguliere' GGZ en/of in al lange tijd in de medische 'molen' zitten. Zonder resultaten. Het is een neerwaartse spiraal waar je niet uit lijkt te komen, ondanks dat je al vele therapieën hebt gevolgd en artsen hebt geraadpleegd. In deze training leer je niet alleen WAAR je klachten vandaan komen, maar ook HOE je ervan af komt. En hoe je het ZELF kunt gaan doen. Het vergt de juiste kennis, praktische (lichaamsgerichte) oefeningen, maar ook een bepaalde mindset. Het is een lifestyle die je je eigen dient te maken. 

In deze training werk ik volgens een holistische visie, waarbij ook voeding & lifestyle een belangrijk onderdeel vormt. Ik ben persoonlijk opgeleid door internationaal topexpert Irene Lyon (pupil van Peter Levine) & heb vele jaren werkervaring als somatisch- en trauma geïnformeerd practitioner. Alle kennis & technieken die ik je leer zijn ook persoonlijk doorleefd.

Ik heb naast reguliere trainingen voor persoonlijke traumaverwerking ook een gevorderde training ontwikkeld voor professionals die trauma & lichaamsgericht werken willen leren toepassen in hun werkveld.

Bekijk ook ervaringen van oud deelnemers.


Aanbod LIVE training op lokatie:

NIEUW: Zaterdag 7 + zondag 8 december 2024.

Beleef dit helende weekend in een oase van rust en bezinning. Lokatie: kapucijnenklooster Beukenhof (Biezenmortel, regio Tilburg). Leer alles over trauma & lichaamsgericht werken om traumaverwerking mogelijk te maken. Zowel diepgaande theorie als vele praktische oefeningen. We gaan o.a. aan de slag met een bijzondere Feldenkrais workshop en Somatic Experiencing (ontwikkeld door Peter Levine). Maak van heling een lifestyle. Óók geschikt voor professionals!

Na de training ontvang je ook nog het online zelfstudieprogramma (t.w.v. 389 euro) + mijn nieuwe boek GRATIS! Bekijk ook de brochure.

Reserveer een plek via één van de onderstaande knoppen:

Voor de vroegboekers zijn er 4 plaatsen beschikbaar met 50 euro korting (OPTIE2). Gebruik kortingscode DECEMBER.


Aanbod ONLINE trainingen:

Meteen aan de slag? Je kunt de volledige training 'trauma & lichaamsgericht werken' in eigen tijd doen.

 • 8+ uren aan instructievideo's.
 • 130+ minuten aan lichaamsgerichte oefeningen (o.a. Somatic Experiencing, Nervus Vagus oefeningen en Feldenkrais).
 • Doorleefde, praktijkgerichte inhoud met onderbouwde technieken.
 • Holistische aanpak met voeding & lifestyle advies + ondersteunende opdrachten.
 • Onbeperkte toegang tot de training.

 Download het programma voor meer informatie.


Wil je meteen aan de slag, maar met persoonlijke begeleiding? Dan is het ook mogelijk de zelfstudie training in combinatie met een individueel traject te doen. Download het programma voor meer informatie. Totale duur= 4 weken.

Het individueel traject bestaat uit:

 • 1 online intakegesprek (30 minuten).
 • 2 x 1 uur online 1-op-1 coaching. 

Meteen aan de slag met de verdiepende, gevorderde training? Deze training is uitsluitend bestemd voor professionals (psychologen, psychiaters, coaches, lichaamsgerichte therapeuten, leerkrachten, leefstijl coaches, yogadocenten, personal trainers, NLP practitioners, fysiotherapeuten) die diepgaande kennis willen toepassen in hun werkveld. Totale duur=8 weken.

 • In de gevorderde training start je met 4 modules uit de zelfstudie training 'trauma & lichaamsgericht werken'.
 • Je volgt vervolgens de gevorderde training 'trauma & lichaamsgericht werken'. Deze 3 extra modules zijn live en interactief & worden 2x per jaar online aangeboden in januari en september.
 • Inclusief 2 x 1 uur online 1-op-1 coaching.
 • Online live Q&A (1 uur).

Download het programma voor meer informatie.

Je kunt je vanaf nu aanmelden voor de training van september.
Nog 3 plaatsen beschikbaar.


Training 'Trauma sensitief onderwijs':

Doelgroep: SO en SBO scholen. Docententeam, IB-ers, teamleiders en directie.

Traumasensitief Onderwijs (TSO) helpt scholen bij het omgaan met getraumatiseerde leerlingen. Veel leerlingen maken in hun jonge leven een of meerdere potentieel traumatische ervaringen mee. Vele van deze kinderen zijn onbegrepen en krijgen (vaak ten onrechte) een diagnose zoals ASS, ADD en/of ADHD. Terwijl onderliggend sprake is van enige vorm van (vroegkinderlijk)trauma. Met het bijbehorende (overlevings)gedrag tot gevolg. Als we trauma niet herkennen, blijven deze kinderen een leven lang onbegrepen (met alle gevolgen van dien). En zo gaat heel veel potentieel verloren.

De afgelopen jaren valt het mij steeds meer op dat een zeer beperkt aantal SO en SBO scholen kennis heeft van trauma. Terwijl een groot deel van de leerlingen op deze scholen te maken heeft met onderliggend trauma. Zonder de juiste trauma-geïnformeerde kennis en tools kan school een hoge bron van stress worden. Dat kan gedragsproblematiek, stress, veranderingen in de hersenontwikkeling en leerproblemen in de hand werken. De training 'trauma sensitief onderwijs' maakt niet alleen een mega impact op je team, maar ook op de ontwikkeling (en het welzijn) van je leerlingen.

Trauma sensitief onderwijs begint bij goed gereguleerde leerkrachten.  Maar ook uitgebreide kennis over wat trauma is.

Leer anders kijken naar gedrag.
Leer voorbij een diagnose te kijken.
Want kinderen zijn zoveel meer dan hun trauma.
Pas dan kan het ware potentieel bereikt worden.

Geïnteresseerd? Neem contact met me op via info@marcuskrielen.nl