Wat je nog NIET wist over BORDERLINE (BPS):

Gepubliceerd op 30 oktober 2022 om 11:23

Eén van de eerste video's die ik 3 jaar geleden maakte ging over Borderline (BPS). Deze video was gericht op partners van iemand met BPS, en is inmiddels ruim 30.000 keer bekeken. Mensen met borderline, een borderline persoonlijkheidsstoornis (oftewel BPS) hebben last van wisselingen in hun stemming, gedachten en gedrag. De reden waarom ik deze video toentertijd maakte, is niet alleen omdat ik persoonlijk veel ervaringen had met Borderline in relaties, maar überhaupt omdat borderline een flinke impact heeft op partners. En uiteraard op de persoon met BPS zelf. De afgelopen jaren heb ik daar flink wat mensen bij begeleid. Partners weten zich vaak geen raad met wisselende stemmingen & onvoorspelbaar gedrag. Goedbedoelde hulp en ondersteuning van partners pakt vaak heel verkeerd uit. Meestal omdat ze niet weten waar dit gedrag vandaan komt, hoe ze het beste met dit gedrag om kunnen gaan en/of hoe ze het beste kunnen ondersteunen. Zeker partners die zeer empathisch zijn, lopen de kans zich te verliezen in een emotionele rollercoaster.

Symptomen die op BPS kunnen wijzen zijn:

• Impulsiviteit

• Stemmingswisselingen

• Suïcidale gedachtes en/of suïcide pogingen

• Automutilatie

• Dissociatie

• Gevoel van leegte en/of eenzaamheid

• Moeite met contacten (te durven) aangaan/onderhouden

• Negatief zelfbeeld

• Verlatingsangst

• Woede-uitbarstingen

• En Zwart/wit (oftewel alles of niets)-denken

Nu enkele jaren later, heb ik een nieuwe video gemaakt die met name bestemd is voor mensen die de diagnose BPS hebben, of een vermoeden van BPS hebben. Maar ook om partners handvatten aan te bieden om beter te begrijpen waar BPS klachten vandaan komen. Met name om een nieuw licht te schijnen op behandeling van BPS. BPS is namelijk goed te behandelen als je de juiste kennis & tools toepast. Als je verwacht dat je binnen 3 maanden van je klachten af bent, moet ik je helaas teleurstellen. Herstel gaat met vallen en opstaan, en dient een life-style te zijn als je naar langdurige blijvende resultaten streeft. Je kunt je kwaliteit van leven namelijk aanzienlijk vergroten.

De vraag die we onszelf eigenlijk moeten stellen is “Is Borderline wel een stoornis of is het een enorm heftige reactie op hele vroege stress factoren? Oftewel trauma?” Ik zal precies gaan uitleggen hoe dat zit.

Wil je alles hierover weten? Bekijk dan nu mijn video 'Wat je nog NIET wist over Borderline (BPS): Is het te genezen??': https://youtu.be/UVkQ21Q59k4

Geïnteresseerd in persoonlijke ontwikkeling, bewustwording en psychologie? Abonneer je dan ook meteen op mijn YouTube kanaal om geen coaching video en podcast meer te missen: Youtube.com/c/MarcusKrielen

#JouwHelingBegintHier

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.