TRAUMA IS VAAK JARENLANG ONZICHTBAAR.

Gepubliceerd op 7 juli 2024 om 11:01

Een betere ouder worden begint met je eigen heling. Jeugdtrauma kan jarenlang onzichtbaar zijn. Ook het krijgen van een kind is zo'n levensgebeurtenis waar onbewust veel oud zeer geraakt kan worden. Zo ook bij Lotte.

Lotte dacht dat het krijgen van kinderen een mooie gebeurtenis hoort te zijn. Maar dat bleek heel anders uit te pakken, wat enorm pijnlijk en confronterend was. Het voelde als 'falen', aangezien ze jarenlang goed had gefunctioneerd. Haar eigen moeizame jeugd werd pijnlijk zichtbaar in de relatie met haar dochter.

Natuurlijk is opvoeden sowieso vaak een pittige klus, en zijn jonge ouders vermoeid in de eerste maanden en jaren. Het gaat hier echter over andere dingen: oude pijn die je herinnert aan je eigen jeugd en die mogelijk de dynamiek met je kind (maar ook met je partner) flink kan saboteren. Waardoor trauma vaak onbewust wordt doorgegeven aan de volgende generatie.

Gelukkig is er veel aan te doen. Door zelf te gaan helen, geef je niet alleen jezelf maar ook je kind een groot geschenk.

www.marcuskrielen.nl/trainingen

#JouwHelingBegintHier #trauma #lichaamsgerichtwerken #opvoeden

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.