Helen van trauma betekent terugkeren naar je ware zelf.

Gepubliceerd op 18 mei 2022 om 17:07

HELEN BETEKENT HERINNEREN WIE JE BENT.

JE BENT ONGELOOFLIJK KRACHTIG.


Ontwaken en helen van trauma is vaak een pijnlijke, beangstigende ervaring. In sommige gevallen kun je je bijzonder geïsoleerd voelen.


Toen mijn weg van heling rond mijn 37e begon, werden mijn ogen geopend. En dat ging niet op een zachtzinnige manier. Het was overweldigend om te zien hoe trauma onderdeel is van onszelf, onze familiesystemen en maatschappij als geheel. Het is zichtbaar via TV, social media, werk, families etc etc.


Onze cultuur is er vooral op gericht ons 'in slaap' te houden, en op automatische piloot te leven. Hoe meer ik leer over trauma, hoe meer ik tot de ontdekking kom hoeveel mensen op de automatische piloot leven. Veel mensen functioneren zonder enig contact met zichzelf te hebben, robots, en velen hebben dat totaal niet door. We noemen dat onder trauma deskundigen ook wel een 'functional freeze'.


Tijdens mijn klassieke opleidingen is mij geleerd dat er zoiets bestaat als 'geestelijke stoornissen'. Mensen die moeten leren leven met hun 'aandoening', omdat het nu eenmaal genetisch bepaald is. Gelukkig denk ik daar nu al lang niet meer zo over. Ik zie mensen als fantastische wezens, die heel veel kracht in zich hebben en ook zeer capabel zijn. Er wordt ons alleen niet geleerd hoe we deze kracht in onszelf kunnen ontwaken. We leren ons aanpassen aan omgevingen die in essentie traumatiserend werken, pijnlijk zijn, overweldigend zijn en verwarrend zijn. Als mens staan we steeds verder weg van onze essentie, en generatie op generatie wordt trauma onbewust overgedragen. Velen van ons zijn in diepe, diepe slaap...


Trauma kan zoveel pijn teweeg brengen. We zien het dagelijks in het nieuws, in onze families, in eindeloze zinloze daden die voortkomen uit een veel dieper onderliggend probleem. Maar trauma kan ook een signaal zijn om wakker te worden. Om door een shock geleidelijk terug te kunnen keren naar wie we werkelijk zijn. Naar onze pure essentie. Waar kies jij voor?

 

Geïnteresseerd in persoonlijke ontwikkeling, bewustwording en psychologie? Abonneer je dan ook meteen op mijn Youtube kanaal om geen coaching video en podcast meer te missen: Youtube.com/c/MarcusKrielen

#JouwHelingBegintHier

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.