De rol van epigenetica in onze gezondheid.

Gepubliceerd op 29 juli 2023 om 11:08

Veel mensen denken dat ze voorbestemd zijn om een bepaalde mentale- of lichamelijke ziekte te krijgen. Bijvoorbeeld omdat vader en moeder depressief zijn, of een chronische ziekte hebben. Wat we uit wetenschappelijk onderzoek weten is dat dat onjuist is. Pas als we geloven dát het zo is, is de kans groot dat we deze werkelijkheid zelf gaan creëren. En dat is de valkuil: onze overtuigingen creëren onze werkelijkheid.

"Als jij gelooft dat het de waarheid is, is dat ook zo." (Mosché Feldenkrais)

Na jarenlang onderzoek is aangetoond dat genen niet in steen geschreven staan, maar dat je juist 100% controle hebt over hoe je genen zich gedragen. De wetenschap vanuit de epigenetica geeft jou de sleutel tot het upgraden van je lichaam en geest op het diepste niveau: je genen. Epigenetica is wat er met je gebeurt vanaf het moment dat je wordt geboren. Het gezin waarin je opgroeit, je omgevingsfactoren, lifestyle, gedachten, percepties, toxines etc etc spelen allemaal een grote rol in welke ziekte(s) je uiteindelijk ontwikkelt.

Je hebt dus een KEUZE!En tijdens je levensloop kun je heel veel DOEN om ontstane 'schade' te herstellen. Het lichaam is ZELFHELEND als je werkt aan de juiste omstandigheden.Is het niet een mooie, krachtige gedachte dat je ook ZELF je lot voor de toekomst in handen hebt?

Vanuit de wetenschap van neuroplasticiteit weten we zelfs dat het brein kan regenereren. Het brein is plastisch, oftewel beïnvloedbaar. Volgens Dr. Norman Doidge is de ontdekking dat ons brein ‘plastisch’ en aan verandering onderhevig is, dé ontdekking van ruim 400 jaar neurologisch onderzoek. De hersenen worden namelijk beïnvloed door onze zintuiglijke waarnemingen, handelingen en zelfs onze gedachten en verbeeldingen kunnen ons brein beïnvloeden. Hoe cool is dat?

Meer weten? Bekijk ook de video 'de impact van emotioneel trauma op je genen, brein en zenuwstelsel': https://youtu.be/Tdj4SBg9LBI

En meer over neuroplasticiteit: 'Voorkomen en genezen van chronische ziekte(s) in 5 stappen': https://youtu.be/WotoIrnMrh0

#JouwHelingBegintHier #Epigenetica #Genen #Genetica #Lifestyle #Gezondheid #Heling

Reactie plaatsen

Reacties

Anita
10 maanden geleden

Hoe vertaal je dit verhaal naar kinderen die ernstig ziek worden? Die zonder ouders op de wereld komen of als slaaf gebruikt worden? Of gaat deze theorie pas in als je 18 bent? Of hebben al die blije kindjes onbewust misschien gekozen voor al die nare ervaringen.....dit is rijkelui praat!! Praat voor mensen die alles hebben maar nog steeds niet gelukkig zijn. Daar zijn er genoeg van in dit land.
Mensen die echt kapot gemaakt zijn door het door hun zogenaamd gekozen leven, hebben over het algemeen geen goed betaalde banen om honderden euros te betalen om dit soort trainingen te doen en hiervan te herstellen.