SO en SBO scholen gezocht!

Gepubliceerd op 28 september 2023 om 10:59

IK BEN OP EEN MISSIE OM SCHOLEN TE INFORMEREN: Wie o wie in mijn netwerk? 😊

Op zoek naar SO en SBO scholen (heel Nederland) waar ik een voorlichting kom geven over trauma (90 minuten). Doelgroep: het voltallige docenten team, IB-ers, teamleiders, directie.


Traumasensitief Onderwijs (TSO) helpt scholen bij het omgaan met getraumatiseerde leerlingen. Veel leerlingen maken in hun jonge leven een of meerdere potentieel traumatische ervaringen mee. Vele van deze kinderen zijn onbegrepen en krijgen (vaak ten onrechte) een diagnose zoals ASS, ADD en/of ADHD. Terwijl onderliggend sprake is van enige vorm van (vroegkinderlijk) trauma. Met het bijbehorende (overlevings) gedrag tot gevolg. Als we trauma niet herkennen, blijven deze kinderen een leven lang onbegrepen (met alle gevolgen van dien). En zo gaat heel veel potentieel verloren.

De afgelopen jaren valt het mij steeds meer op dat een zeer beperkt aantal SO en SBO scholen kennis heeft van trauma. Terwijl een groot deel van de leerlingen op deze scholen te maken heeft met onderliggend trauma. Zonder de juiste trauma-geïnformeerde kennis en tools kan school een hoge bron van stress worden. Dat kan gedragsproblematiek, stress, veranderingen in de hersenontwikkeling en leerproblemen in de hand werken. De training 'trauma sensitief onderwijs' maakt niet alleen een mega impact op je team, maar ook op de ontwikkeling (en het welzijn) van je leerlingen.

Trauma sensitief onderwijs begint bij goed gereguleerde leerkrachten. 
Maar ook uitgebreide kennis over wat trauma is.

Leer anders kijken naar gedrag.
Leer voorbij een diagnose te kijken.
Want kinderen zijn zoveel meer dan hun trauma.
Pas dan kan het ware potentieel bereikt worden.

Geïnteresseerd? Neem contact met me op via info@marcuskrielen.nl

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.