Regelmatig een 'vol' hoofd met gedachten? Pak je zenuwstelsel aan!

Gepubliceerd op 11 december 2023 om 10:03

Omdat de communicatie tussen onze hersenen en ons lichaam voor 80% van lichaam-naar-hersenen gaat, weten we dat het verhaal dat we onszelf vertellen direct wordt beïnvloed door de staat waarin onze fysiologie zich bevindt (naast de conditionering die we hebben meegekregen). Een van de mooie dingen van het werken met het zenuwstelsel is hoe het rechtstreeks de gedachten en verhalen beïnvloedt die we in ons hoofd ervaren. Meer rust in het lichaam betekent meer rust in ons hoofd.

Zeker als je vaak last hebt van een 'vol hoofd', dwanggedachten, negatieve gedachten die je niet onder controle kunt krijgen, is het belangrijk om met het zenuwstelsel te gaan werken. Dan hebben we het over een lichaamsgerichte aanpak, waarbij stress & spanning (maar ook trauma) in het lichaam wordt aangepakt.

Hoe we ons voelen, maar ook hoe we denken wordt in grote mate bepaald door ons autonome zenuwstelsel. Dat heeft met de verschillende vertakkingen van ons autonome zenuwstelsel te maken. Bijvoorbeeld de sympathicus (vechten/vluchten overlevingsrespons) zorgt ervoor dat we vijandige, boze of angstige gedachten hebben. Terwijl de dorsale vagus juist apathische en negatieve gedachten veroorzaakt.

Meer weten? In deze video vertel ik daar alles over: https://youtu.be/SBF0SE29KaM?si=MTokY3DD7ir51Njq

Ook beter in je vel zitten, minder stress ervaren en je algehele gezondheid verbeteren? Volg een training 'trauma & lichaamsgericht werken': http://www.marcuskrielen.nl/trainingen

#JouwHelingBegintHier #Zenuwstelsel #Trauma #LichaamsgerichtWerken #persoonlijkeontwikkeling #persoonlijkegroei #heling

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.