Gewonde mensen verwonden mensen.

Gepubliceerd op 21 mei 2022 om 22:01

Onverwerkte pijn en trauma leidt tot veel (neven)schade in ons leven. Het heeft invloed op alle contacten die we met mensen hebben. In liefdesrelaties wordt deze pijn het snelst zichtbaar. Waardoor allerlei toxische dynamieken ontstaan zoals onrealistische verwachtingspatronen, controle, projectie, manipulatie, afhankelijkheid en/of zelfs emotioneel- of fysiek geweld. We trekken niet per toeval mensen en situaties aan. In alles zit een regelmaat en een patroon. Ondanks dat veel mensen denken dat hun situatie uniek is, is er (ironische genoeg) een grote mate van voorspelbaarheid. Mensen die ik spreek zijn vaak verbaasd hoe ik zoveel over hun relatiepatronen kan weten, terwijl ik ze pas 10 minuten ken. En problemen kan oplossen waar ze (vaak) al jarenlang mee bezig zijn via diverse therapeuten. Het is geen magie als je weet waar je naar moet kijken.


In plaats van op de ander te focussen, begint het werk bij jezelf. Om deze cyclus te doorbreken is het belangrijk om met innerlijk werk aan de slag te gaan. Voor cliënten vind ik zelfredzaamheid altijd zeer belangrijk. We zijn geen slachtoffer, maar creator van ons leven. Daarbij probeer ik zo kort mogelijk in beeld te zijn, zodat men niet afhankelijk wordt en zelf de benodigde kennis en vaardigheden kan gaan toepassen.


Datzelfde geldt ook voor een coach, psycholoog of therapeut: een diploma is weinig waard als het innerlijk werk niet is gedaan.


Een mooie quote van Omraam Mikhael Aivanhov die hierbij aansluit:


"Om jezelf te transformeren, moeten wij als mens een groot innerlijk werk doen. Geen echte transformatie kan mechanisch van buitenaf worden bewerkstelligd. Hindoes zeggen: 'Als de discipel er klaar voor is, verschijnt de Meester'. Dit gezegde is zeer diepgaand; het is duidelijk en geeft aan dat het altijd de mens zelf is die met het werk moet beginnen. Als de nodige inspanningen zijn geleverd, is het zeker dat er hulp zal komen. Er bestaat een universele wet van liefde en wederzijdse hulp die alleen kan worden geactiveerd als je zelf met het werk begint.


Dus reken niet langer op de wonderen die een ander voor je zou moeten doen, en je zult snel vooruitgaan, want dan kan de ander je veel meer helpen. Vind je dit mysterieus? Nou nee, er is niets mysterieus aan: als je altijd gefixeerd bent op iemand, en verwacht dat hij alles voor je doet, verlam je hem en kan hij niets voor je doen. Dus werk, bereid je voor en op het moment dat je er klaar voor bent, krijg je de hulp die je nodig hebt."


Meer weten? Bekijk ook:
Therapie zonder psycholoog: zelfheling uitgelegd: https://youtu.be/nUkkYQ0Od9Q


Geïnteresseerd in persoonlijke ontwikkeling, bewustwording en psychologie? Abonneer je dan ook meteen op mijn Youtube kanaal om geen coaching video en podcast meer te missen: Youtube.com/c/MarcusKrielen


#JouwHelingBegintHier

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.