Spiritueel ontwaken: ontwaken uit de droom.

Gepubliceerd op 21 mei 2022 om 22:16

Het pad van bewustwording is erop gericht het enorme potentieel wat in ons allen aanwezig is, te ontwaken. We leven in een maatschappij waarbij eigenlijk alles erop is gericht om ons zo ver mogelijk van dit potentieel te verwijderen. We zijn bewust (en onbewust) geprogrammeerd vanuit oude, veelal achterhaalde of feitelijke onjuiste conditioneringen.


De mens is een fantastisch wezen. Als we ons realiseren dat we veel meer op elkaar lijken, dan dat we van elkaar verschillen, kunnen we met meer compassie en begrip naar elkaar kijken. Het probleem is echter dat velen steeds verder van hun innerlijk kompas verwijderd zijn. En dat we leven op een manier die eigenlijk niet voor ons bedoeld is.


Er bestaan veel misverstanden over wat spiritualiteit is. Er heerst nog steeds een stigma en vooroordeel. Spiritualiteit is vooral ontwaken van alles wat je NIET bent. Het is verre van 'zweverig', maar de ultieme confrontatie met jezelf: het ontwaken uit een droom die je vaak jarenlang hebt geleefd. Spiritualiteit gaat juist over vragen stellen, (zelf)onderzoek doen, een kritische houding en vooral heel veel gedragingen en conditioneringen afleren. Het afwerpen van een aangeleerde identiteit, doorzien dat je ouders ook slechts mensen zijn & doorzien dat hun (relatie)dynamieken die van jou hebben bepaald. Dat proces gaat altijd gepaard met weerstand, want het ego houdt ons gevangen in onze comfortzone.


Spiritualiteit wil zeggen dat we patronen, gedachten en gedragingen in onszelf gaan observeren. Dat is niet eenvoudig, en velen zullen niet de moed of de kracht hebben om deze levenstaak te volbrengen. Terwijl het eigenlijk onze enige levenstaak & grootste opdracht is: méér worden van wie we werkelijk zijn. Maar dat is vaak een pijnlijk, confronterend en ontluisterend proces. Het 'ontwaken uit de droom' voelt verre van veilig. Want wat als blijkt dat alles wat je vroeger voor waarheid hebt aangenomen, feitelijk grotendeels op een leugen is gebaseerd? Tsja...


Een mooie quote: "The american dream. You have to be asleep to believe it" (George Carlin)


Tijdens dit ontwakingsproces komen we ook in aanraking met trauma dat in ons lichaam is opgeslagen. We hebben als mensheid allemaal in enige vorm trauma meegemaakt. Daardoor zijn we de connectie met ons lichaam vaak kwijtgeraakt. Het herstellen van deze connectie met onszelf kan een beangstigend proces zijn. Hoe goed kun je met jezelf zijn in rust en zonder afleiding? Een hoofd vol gedachten, vermijding en weerstand zijn veel voorkomende symptomen. Angst, paniek, onrust..het hoort er allemaal bij.


Daarom voelt het voor velen veiliger om op de automatische piloot te leven. De verantwoordelijkheid buiten zichzelf te leggen. Maar bedenk dat dit een schijnveiligheid is. Het koninkrijk dat in onszelf aanwezig is wil ontwaakt worden.


Dit proces is bij mij in 2016 gestart. En steeds meer mensen ontwaken uit de droom. Nog iedere dag pluk ik daar de vruchten van. Een aantal tips die ik gaandeweg dit proces heb geleerd:


1. Je gedachten en opvattingen zijn grotendeels geconditioneerd vanuit je jeugd. Je identiteit is daardoor niet bewust gevormd.
2. Het in balans brengen van het autonome zenuwstelsel gaat je leven veranderen. Je zenuwstelsel heeft invloed op hoe je denkt, en hoe je anderen & de wereld ziet.
3. We hebben allemaal enige vorm van trauma meegemaakt. We willen allemaal gezien, gehoord en geliefd worden.
4. De wijze waarop we de wereld zien & ervaren wordt niet alleen in het moment bepaald, maar ook door ervaringen vanuit ons verleden.
5. Het ego (onze gedachtestroom) houdt ons 'gevangen' in onze comfortzone. Het houdt ons 'gevangen' in oude patronen, totdat we ontwaken.


Geïnteresseerd in persoonlijke ontwikkeling, bewustwording en psychologie? Abonneer je dan ook meteen op mijn Youtube kanaal om geen coaching video en podcast meer te missen: Youtube.com/c/MarcusKrielen


Wil je ook aan de slag met herstel of ben je geïnteresseerd geraakt? Kijk dan eens op mijn website: https://marcuskrielen.nl/Trauma-coaching/


#JouwHelingBegintHier 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.