Leven met gouden handboeien:

Gepubliceerd op 29 mei 2022 om 17:22

Loslaten wie je ooit was, of dacht te zijn. We zijn allemaal op zoek naar geluk. Er kan een groot verlangen bestaan om los te breken van oude patronen en (familie)structuren die je groei & ontwikkeling in de weg staan. Uiteindelijk is mijn ervaring dat je vaak vooral jezelf in de weg staat. En dat oude, destructieve patronen verraderlijk en verleidelijk zijn om in terug te vallen. Zoals Alan Watts zo mooi zei: "If you want to outwit the devil, it is extremely important that you don't give him advanced notice." Als 'de duivel' weet wat je plan is, zal hij er alles aan doen om je te saboteren.

 

Velen van ons leven met ketens, waar we ons niet zomaar van kunnen bevrijden. Daar is werk voor nodig.

 

Want als jij die nieuwe persoon wenst te worden, heb je dan de kracht en moed om al het oude los te laten? Je niet langer te verdoven of af te leiden met materiële zaken? Je niet meer bloot te stellen aan dingen waarvan je weet dat ze eigenlijk niet goed voor je zijn? En de duivel in jezelf onder ogen te komen, je minder mooie kanten, je verslavingen en afhankelijkheden? Voor sommigen betekent dat nooit meer alcohol drinken, nooit meer terugvallen in toxische relatiepatronen, nooit meer... Maar ook nooit meer leven uit angst, tegen de stroom in te durven zwemmen & je niet meer klein te maken om erbij te horen.

 

Verandering begint heel klein. In de dagelijkse dingen. Wat je zegt, hoe je denkt en wat je doet doet ertoe. En vooral wat je achterliggende intenties zijn.

 

Veel mensen zoeken naar zingeving, God, verbinding met het universum...hoe je het ook noemen wilt: de Bron. Ga op zoek naar jouw doel in dit leven, en laat zien wie je werkelijk bent. Want pas als jij bereid bent jouw ketens te verbreken, kan jouw licht gaan schijnen. Maar daarvoor moet je vaak wel eerst door een dikke laag smurrie & drek. Pek en veren. En reken zeker niet op begrip van je omgeving. Maar uiteindelijk ben jij het die als laatste lacht. Misschien kom je wel tot de conclusie dat vele aardse verlangens er niet langer toe doen. De ware schat zit van binnen. Denk niet dat het een eenvoudige weg zal zijn. Maar onderschat niet de kracht van dagelijks kleine stappen te zetten, en je ketens zullen geleidelijk vervagen.

 

Geïnteresseerd in persoonlijke ontwikkeling, bewustwording en psychologie? Abonneer je dan ook meteen op mijn YouTube kanaal om geen coaching video en podcast meer te missen: Youtube.com/c/MarcusKrielen

 

#JouwHelingBegintHier

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.