TRAUMA, DARMKLACHTEN en de invloed op je BREIN:

Gepubliceerd op 27 mei 2022 om 20:05

Bij veel chronische stress en emotioneel trauma, is er een grote kans dat je op termijn darmklachten krijgt. Daardoor kunnen ziektes als het prikkelbare darmsyndroom ontstaan. Maar ook de ziekte van Crohn, constipatie, chronische diarree, spijsverteringsproblemen en nog veel meer.

 

Het goed functioneren van je darmen is veel belangrijker dan je misschien in eerste instantie zou denken. De darmen geven je zeer veel signalen over je gezondheid. Er bestaat een connectie met je brein via de nervus vagus. De nervus vagus vormt een verbinding vanuit het oudste deel van de hersenen naar de darmen. Er is daardoor een directe communicatie van brein naar darmen, en van darmen naar brein. De chemicaliën in de darmen zijn ook aanwezig in het brein. Er bestaat een hele sterke connectie tussen beiden. Als we dus de gezondheid van onze darmen verbeteren, verbeteren we de gezondheid van ons brein.

 

Naast het verwerken van trauma (wat het allerbelangrijkste is), is gezonde voeding uiteraard ook essentieel voor het goed functioneren van onze darmen. Met name probiotica. Probiotica zijn levende bacteriën die van nature in de darmen voorkomen. Voedingsmiddelen die probiotica bevatten zijn o.a. yoghurt, kefir, salami, brie, zuurdesembrood, augurken en tempeh.

 

Meer weten? Beluister dan het hele verhaal in mijn nieuwe video 'Trauma, darmklachten & de invloed op je brein': https://youtu.be/T4EWCZyWybc

 

#jouwHelingBegintHier

#trauma #darmbrein #darmen #connectie

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.