De impact van vroegkinderlijk trauma

Gepubliceerd op 3 juli 2023 om 21:27

Vroegkinderlijke trauma / jeugdtrauma kan op vele manieren tot uiting komen. Bijvoorbeeld cognitief in de vorm van een taalontwikkelings-achterstand, fysieke gezondheid in de vorm van eetstoornissen, brein ontwikkeling door minder goed met stress om te kunnen gaan, gedrag in de vorm van sociale vermijding, geestelijke gezondheid in de vorm van depressie....en vele andere.

De onderliggende oorza(a)k(en) kan worden aangepakt door lichaamsgerichte traumaverwerking, en specifiek aan de slag te gaan met het autonome zenuwstelsel. Er is geen 'quick fix', maar dit dient getitreerd (gedoseerd) en op een trauma-geïnformeerde wijze te gebeuren. De juiste kennis en tools zijn daarbij essentieel.


Het is opvallend om te zien dat er steeds meer cursussen en trainingen worden aangeboden door coaches, trainers en therapeuten. Echter, vaak wordt maar een half verhaal of een halve waarheid verteld. Traumaheling vergt diepgaande kennis en ervaring. Maar ook jaren van persoonlijke ontwikkeling en persoonlijk traumawerk als therapeut (!). Iets waar ik me persoonlijk zorgen over maak, want het is belangrijk dat mensen op een verantwoorde manier worden geholpen. Ik ben opgeleid door Irene Lyon (pupil van Peter Levine) om er zeker van te zijn dat alle kennis & technieken volledig en diepgaand werden aangeleerd. Bijvoorbeeld via beproefde methoden zoals Somatic Experiencing en Feldenkrais.

Wil je alles weten over lichaamsgerichte traumaverwerking, inclusief vele technieken en oefeningen? Volg dan een training om er een lifestyle van te maken: https://lnkd.in/eBW4-qXM

#trauma #lichaamsgerichtwerken #training #jouwhelingbeginthier

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.