Het lichaam is voor 80% verantwoordelijk voor onze geestelijke gezondheid:

Gepubliceerd op 23 mei 2022 om 16:52

Er komt steeds meer bewustzijn dat de huidige aanpak in de GGZ niet (of niet afdoende) werkt. Hoe komt dat? Omdat een lichaamsgerichte (somatische) aanpak noodzakelijk is om blijvende resultaten mogelijk te maken. Kennis van trauma en de werking van het (autonome) zenuwstelsel is essentieel. Op dit moment wordt teveel vanuit verouderde theoretische modellen gewerkt. Vrijwel alle DSM-5 diagnoses komen voort uit trauma, en zijn te verklaren vanuit overlevingsreacties vanuit het autonome zenuwstelsel. Trauma wordt opgeslagen in het lichaam, waardoor het begrip 'geestelijke gezondheid' vanuit een heel ander perspectief bekeken dient te worden. Het lichaam is voor 80% verantwoordelijk voor onze geestelijke gezondheid. Het is dus niet voldoende om alleen naar de werking van het brein te kijken. Het is belangrijk dat psychiaters, psychologen en coaches worden bijgeschoold om deze kennis in de praktijk te gaan brengen. Ik maak me daar sterk voor omdat het in het belang van cliënten is dat men goed geïnformeerd wordt & de juiste aanpak krijgt voor herstel.


Psychiater Bram Bakker spreekt zich in het bijgevoegde artikel uit tegen de huidige aanpak & opvattingen. En geeft aan waarom we op een andere manier naar geestelijke gezondheidszorg moeten gaan kijken.


Bekijk ook mijn video 'Hoe het zenuwstelsel je leven kan saboteren...en wat eraan te doen' voor meer kennis over dit onderwerp: https://youtu.be/SBF0SE29KaM


Wil je ook trauma geïnformeerd zijn & alles weten over de werking van het zenuwstelsel? Neem dan deel aan mijn traumaverwerking training. Alle info: Trauma Coaching (marcuskrielen.nl)


#JouwHelingBegintHier  #Trauma #BramBakker

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.