Echte toewijding in een liefdesrelatie begint met toewijding aan jezelf:

Gepubliceerd op 26 mei 2022 om 21:53

Veel mensen zien liefdesrelaties als afleiding voor hun innerlijke pijn. Maar ook een ontsnapping aan de realiteit. Met de hoop uiteindelijk 'gered' te worden door hun partner. Dit is een onrealistisch verwachtingspatroon wat per definitie tot teleurstellingen zal leiden. Liefde zal niet alle problemen in je leven oplossen. Liefde is een voedingsbodem om emotionele wonden uit het verleden te helen.

 

Een emotioneel volwassen relatie begint met innerlijk werk van beide partners. Echte toewijding in een liefdesrelatie begint met toewijding aan jezelf.

 

Dit begint met:

  • Hoe je communiceert.
  • Hoe je je behoeften uitdrukt.
  • Hoe goed je gereguleerd bent.
  • Hoe je toxische patronen in relaties doorbreekt.

Een gezonde relatie onderhouden vergt dagelijkse aandacht. Relaties zijn dé plek voor innerlijke groei en ontwikkeling. Dat is regelmatig pijnlijk en confronterend. Zeker als je in je jeugd geen voorbeeld hebt gehad over wat een gezonde, open, emotioneel verbonden relatie inhoudt. Daarom is het zo belangrijk om een sfeer van veiligheid en openheid te creëren, zodat het wederzijds vertrouwen bestaat om gezamenlijk als koppel te groeien.

 

Meer weten? Bekijk de volgende video's:

*Hoe vind je een bewuste, emotioneel volwassen partner? https://youtu.be/Y4QGqPza8nE

*Echte liefde: waarom de ander je niet compleet maakt: https://youtu.be/vqWdbUdm6Es

*Emotionele wonden helen in- en door liefdesrelaties: https://youtu.be/tX8CY1ehoOI

 

Geïnteresseerd in persoonlijke ontwikkeling, bewustwording en psychologie? Abonneer je dan ook meteen op mijn YouTube kanaal om geen coaching video en podcast meer te missen: Youtube.com/c/MarcusKrielen

 

#JouwHelingBegintHier

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.